Spring til indhold

Visbynet.dk

Søg
Close this search box.

Tak til de frivillige brandfolk

Det kunne være gået gruelig galt. Men det gjorde det ikke. Det er selvfølgelig slemt for den beboer, der befandt sig under det ulmende stråtag og nu må leve med vandskader en tid. Men branden blev slukket, før den udviklede sig, og den spredte sig ikke til nabohusene med stråtag.

Det gjorde branden, der i 1920 gjorde kål på Visby Kro (matriklen, hvor Parkvej 7 blev opført i 1923), Visby Smedje og tre beboelseshuse. Det kommunale brandvæsen havde ikke det fornødne brandslukningsmateriel og kunne intet stille op. Igen i 1926 var der brand i Visby, og det førte til oprettelsen af Visby Frivillige Brandværn, der blev stiftet på en generalforsamling 12. februar 1927.

I Visby er der tradition for, at nogle familier har leveret brandmand efter brandmand. Det er fantastisk – se selv fotorækken, når du besøger Visby Brandstation.

Der er også brug for nye mænd og kvinder til hvervet. Den seneste brand har endnu en gang dokumenteret, at vi har brug for helt lokale kræfter, så der er brandfolk til at dække hele døgnet, og Brandværnet hurtigt kan rykke ud.
Brandværnet søger nye medlemmer, så ring på tlf. 28 25 23 64, hvis du vil vide mere eller melde dig, eller meld dig via facebookgruppen.

Læs mere og se aktuelle billeder på Visby Frivillige Brandværns facebookside, hvor alle udrykninger dokumenteres.
Visby Frivillige Brandværn har også en hjemmeside 112visby.dk, hvor du kan læse om Brandværnets historie fra oprettelsen i februar 1927 til i dag.

Del på Facebook