Spring til indhold

Visbynet.dk

Søg
Close this search box.

Sprudlende hatteteater i Visby

Tirsdag – på en af de første kulturdage – besøgte Asger fra Honningbanden Multisalen i Visby med sit Hatteteater. Sammen med ca. 80 børn i 3-6 års alderen skabte han tre små historier alene med brug af hatte og en levende fantasi. Børnene morede sig, uanset om de havde en rolle i de små historier eller ej, og det samme gjorde de medfølgende voksne og de gamle i bedsteforældrealderen, som også var mødt op.

24 hatte kunne fem børn af gangen vælge imellem, og det var barnet, der definerede, hvilken rolle hatten skulle spille. Derfor kunne en jordbærhat spille mariehøne og en krøllet paryk både prinsesse og gammel kone. Der var både slotte, skove, træstubbe, insektklub og pandekagehus med i historierne. Efter de tre historier havde alle børn mulighed for at prøve hatte.

Billeder fra forestillingen:

Arrangementet illustrerede også, hvordan de pædagogiske medarbejdere med få praktiske greb skaber en tryg og kendt struktur for børnene, som forebygger kaos og konflikt:

Børnehuset Visby og Visby Kultur- og Aktivitetscenter stod sammen som arrangører af forestillingen, der blev gennemført med tilskud fra Kulturelt Forum i Tønder Kommune.

Del på Facebook