Spring til indhold

Visbynet.dk

Søg
Close this search box.

Oasen Sejersbæk indviet med maner

Lørdag 21. august var Visby Lokalråd vært ved den officielle indvielse af “Oasen Sejersbæk”. Deltagerne drog på cykel de 2 km fra parkeringspladsen ved Visby Kirke  med cyklestien til den nye rasteplads  mellem Visby og Borg, hvor  Sejersbæk snor sig gennem  Mollerup Enge.
Oasen Sejersbæk er etableret som rasteplads for cyklister og gående, og til glæde for insekter, fugle og vildt. Oasen vil forandre sig i de kommende år. De 1000 vildtvenlige træer og buske, der blev plantet af frivillige i foråret, vil udvikle sig fra pinde til planter i forskellig størrelse. Lige nu vælter det frem med vilde blomster, der er sponsoreret og sået af Jens Nicolaisen. Leif Jacobsen har etableret en sti gennem det 300 meter lange område, men i øvrigt er det hensigten, at besøgende selv må bane vej, når de letter sig fra bord-bænkesættene.

Lisbeth Linnet har lavet det store navneskilt i træ, som blev afsløret af Hans Tonnesen. Hans Tonnesen fortalte, at Sejersbækken i gamle dage var særlig betydningsfuld. Den truede fisk “æ pif-ål” – dyndsmerling – kom ind i landet fra Magisterkogen i vest, via Sejersbækken og små kanaler til Sølsted Mose. Æ pif-ål lever i den lavvandede mose, og når mosen tørrer ud, graver den sig ned i mudderet, hvor den kan ligge op til et år. Navnet kommer af, at fisken trækker mere luft ind, end den skal bruge, og at det piffer, når den prutter den oveskydende luft ud.

Hans Tonnesen fandt, at etableringen af “Oasen Sejersbæk” er et fantastisk projekt, navnligt fordi det er lokale borgere, der har taget initiativet. Oasen er genialt placeret i den lille ådal ved cyklestien, og den er et godt bidrag til øgning af biodiversiteten. Projektet har stort potentiale for at blive udbygget med træer, mulighed for at grille og et bedre kig til bækken, der snor sig forbi.

Kontaktperson for Oasen Sejersbæk: Leif Jacobsen

 

 

 

 

 

Del på Facebook