Spring til indhold

Visbynet.dk

Søg
Close this search box.

Ny vandboring i Visby

Vi har rigtig godt drikkevand i Visby, og Visby Vandværk sørger for at sikre det for fremtiden. Den ene af de to vandboringer ved det lille vandværk er ved at sande til på grund af skader på et rør, så derfor har Vandværkets bestyrelse været på udkig efter et nyt sted til en vandboring. Det har de fundet på Møllevej lige uden for Visby Park, hvor de har kunnet købe et lille grundstykke af Klaus Rahbek. Ved hjælp af kommunens kort er det blevet afdækket, at vandåren, der aktuelt forsyner os med rent vand, strækker sig ind under Parkvej og over til “de blå bjerge”, så der er stor sandsynlighed for at finde det samme gode vand. Med beliggenhed på en i mange år “vild grund” og Parken som nærmeste nabo vil man ikke kunne finde sprøjtemidler eller andre uønskede stoffer i vandet.

Tirsdag tog brøndborerne fra A. Højfeldt fat på opgaven. Borehovedet gravede sig ned i en dybde på 26-27 meter gennem jord, ler og “vandsand”, før det nåede det fine sand, som er tegn på, at boringen er dyb nok. “Vandsandet” rummer vandet fra vandåren, og det er her fra vandet flyder ind i det perforerede vandrør og kan pumpes op til Vandværket.

Før vi kan drikke vandet, skal vandboringen “så grueligt meget igennem”. De indsamlede sandprøver skal testes, vandet skal testes, pumper og rør skal installeres osv. Og derfor er vi i vort lille samfund så privilegerede, at vi blot kan åbne vandhanen og tage en slurk, når vi er tørstige.

Fotoreportage fra dagens boring:

Videoptagelser fra boringen:

 

Del på Facebook