Spring til indhold

Visbynet.dk

Søg
Close this search box.

Vindmøllefejl i Jydske Vestkysten

Læser du Jydske Vestkysten og interesserer du dig for vedvarende energiprojekter har du sikkert læst artiklen på mandagens Tønder-sider. Vores i øvrigt udmærkede lokale journalist Uwe Iversen  har blandt andet lavet en oversigt over de nye 30 projektansøgninger.

Der har indsneget sig en fejl, idet projekt nr. 12, Karin og Erling Christensens projekt i Mollerup er kategoriseret som hybridanlæg med 3 vindmøller og 65 ha solceller. Projekt 12 omfatter alene solceller. Vindmøllerne er en del af et af de tidligere projekter, som kommunalbestyrelsen i 2022 besluttede at arbejde videre med. Du kan finde links til både de gamle og de nye ansøgninger HER.

NRGis ansøgning om opstilling af 8-9 vindmøller mellem Mollerup og Borg var det eneste projekt nær Visby, der kom igennem det kommunale nåleøje i første omgang. Better Energys to ansøgninger om opsætning af solcelleanlæg på hhv. 98 og 65 ha mellem Mollerup og Borg blev afvist. Better Energy har ikke genfremsendt ansøgningerne. Det har lodsejerne til anlægget på de 98 ha nærmest Borg heller ikke gjort, medens lodsejerne Karin og Erling Christensen har valgt at fremsende ansøgningen på de 65 ha.

 

 

 

Del på Facebook