Spring til indhold

Visbynet.dk

Søg
Close this search box.

Vi støtter Vores Købmand med 2,50 kr.

Heldigvis fik Min Købmand solceller i tide, men energiregningen er som alle andre steder en stor udfordring oven i det hårde arbejde for at opretholde den daglige drift. Derfor har bestyrelsen nu meddelt andelshaverne, at der fremover vil blive opkrævet 2,50 kr. pr. ekspedition over 25 kr.  Visby Købmand energitillæg 2022 Det fremgår ikke, hvor længe energitillægget vil blive opkrævet, men mon ikke det er tidsbegrænset til udløbet af den aktuelle energipris-krise. Min Købmand beder om forståelse for tillægget og opfordrer til, at vi fortsat lægger vore indkøb lokalt.

På Borgermødet i Visby 15. september valgte en gruppe deltagere at drøfte, hvad vi kan gøre for at bevare vores lokale dagligvarebutik. Her blev det også foreslået, at Købmanden kunne opkræve et (noget større) energitillæg i en afgrænset tidsperiode. Derudover var der forslag om opstilling af sparebøsse, hvor kunderne kan donere u-indløste flaskeboner, byttepenge osv. Et af de mere kreative forslag var opstilling af motionscykler med el-tilslutning, så kunderne kan producere strøm – måske mest som en happening. Det vigtigste er dog, at alle lokale handler hos Min Købmand, og at butikken er attraktiv for gennemkørende og beboere fra omegnen.
Freja, købmand, oplyste i øvrigt, at det kun vil give en meget begrænset strømbesparelse at reducere åbningstiden, da frysere og kølere, som er de store strømslugere, alligevel skal køre. Der vil til gengæld være en risiko for at miste kunder, som ikke kommer tilbage igen, så derfor vil der ikke blive arbejdet med en reduktion af åbningstiden.

Del på Facebook