Spring til indhold

Visbynet.dk

Søg
Close this search box.

Julen er kommet til Visby

Første søndag i advent inviterede Visby Spejderne, Min Købmand, Visby Kirke og Visby Lokalråd alle til i fællesskab at tage hul på julemåneden.

I et telt ved siden af Min Købmand solgte spejderne hjemmefabrikerede trænisser, fedtkopper til fugle, stearinlys, foderbrætter m.v. Man kunne købe vafler, kaffe og kakao, og så havde en lang række sponsorer doneret fine præmier til en tombola. Kunderne stod i kø uden for teltet, da det åbnede kl. 13, og stort set alt var udsolgt inden lukketid kl. 15.

Visby Kirke var dejlig lun, da menigheden ankom til årets første adventsgudstjeneste. Anne Marie Baun holdt som sædvanligt en vedkommende prædiken, hvor Ukraine havde en stor plads.
Det er ikke tilfældigt, hvordan verdens – og kristendommens – ledere sætter sig selv i scene.
Anne Marie fortalte, at en gruppe ukrainere har indsamlet stearinrester fra kirker i Danmark og støbt nye lys, som er sendt til Ukraine, hvor de forhåbentligt kan bringe både lys og håb – og lidt varme.

 

 

 

Et grantræ havde fundet sin sædvanlige plads på Æ Stjern, hvor lysrankerne blev tændt i forlængelse af gudstjenesten til lyden af juletræets egen, gamle sang: Juletræet med sin pynt.

Eftermiddagen var blevet lidt råkold, så det var dejligt bagefter at kunne købe varme æbleskiver og endnu varmere gløgg hos Min Købmand, hvor traktementet blev indtaget stående med ølkasser som bord. Der er tilbud på øl!

Og så skal vi ikke glemme at takke alle dem, der har været i gang både før, under og og efter adventsarrangementet for at give vi andre en god oplevelse.

 

Del på Facebook