Spring til indhold

Visbynet.dk

Generalforsamlingernes tid er kommet

Foråret og de lyse timer er på vej, men inden træerne igen bliver lysegrønne skal vi først skal igennem ”generalforsamlingernes tid”. Sådan synes det næsten at være; at overgangen fra vinter til forår og generalforsamling er lig hinanden.

Perioden vi er i nu, er vejrmæssigt meget omskifteligt, og ligesom man ser lyset og mærker solens varme stråler, så kommer der regn, vind, kulde og måske endda slud og frost. Det samme gør sig lidt gældende i vores forhold til foreningerne i byen; vi deltager i aktiviteter og tilbud og nyder godt af fællesskabet, men … det der med generalforsamling og forpligtelser i en bestyrelse, det kan godt være lidt træls.

Trods det, så er jeg optimist. For alt kører i cirkler; der er lyse tider og mørke tider, der er sjove tider og der er trælse tider. Alt bliver godt igen – og det gør det også på generalforsamlings-fronten. Uanset om man deltager eller ej, så skal de gennemføres. Og hvorfor så egentlig ikke være med og se hvad der sker? Især når man ved at ”alt bliver godt igen”, så sker der jo ikke noget ved at deltage.

Som ’forperson’ for Visby Lokalråd kommer her en personlig opfordring til alle med tilknytning til Visby og til alle som har interesse for eller deltager i aktiviteter i Visby: kom og deltag i foreningernes generalforsamling. Det er alletiders mulighed for at høre fra bestyrelsen; hvad er der sket i årets løb, hvad skal der ske i år og hvad er visionerne for de næste par år. Kom og mærk energien fra de frivillige. Der er jo ingen tvang eller forpligtelser ved at deltage – og mangler der medlemmer til bestyrelsen, så har foreningerne ofte styr på det inden mødet, hvis det er et kritisk punkt og nødvendigt for den videre drift af foreningen.

Selvom Visby er en mindre landsby, så er der jo rigelig med generalforsamling at gå til; der er Forsamlingshuset, Visby Vandværk, Idrætsforeningen – og ikke at forglemme Visby Lokalråd og selvfølgelig de som ikke er direkte nævnt.

For nogle foreninger og bestyrelser er det nemmere for udenforstående at forestille sig, hvad der arbejdes med; Spejderne i Visby arbejder for at børn og unge kan gå til spejder og få anderledes, grønne og sjove oplevelser og Visby Købmand arbejder for at bevare en lokal indkøbsmulighed i byen. For andre foreninger kan det måske være lidt sværere at gennemskue, hvad der egentlig sker i bestyrelsen og hvad man kan eller skal lave. Sådan tror jeg at mange tænker om Visby Lokalråd.

Er du med endnu … ? Eller er mit skriv blevet for langt og har du mistet tråden … ? Så op med humøret – alt bliver godt igen. Og bliv lige hængende lidt endnu for her kommer en lille forsmag på den årlige beretning ved generalforsamling for Visby Lokalråd. Du kan forvente:

  • at blive ’indhyllet i lyserød LUP’, ’fodret med nye, spirende og grønne tiltag’, ’inspireret af muligheder’, ’draget af en klingende mønt’, ’fanget af lyst til udvikling, blive ’blæst bagover når du mærker suset af sammenhold’ og ’blændet af forventninger og visioner’ til de kommende år.

Og … så giver vi selvfølgelig kaffen, som du kan ’skylle’ hele oplevelsen ned med.

Visby Lokalråd holder generalforsamling d. 08.03.22 i Multisalen på den gamle skole. Der er altid plads til én mere på vores hold, men du både kan og skal komme helt uden at føle dig forpligtet til at komme i bestyrelsen.

Tiden med generalforsamlinger er jo foreningernes store mulighed for at ”gøre sig lækre” og få flere til at deltage i ’den store aften’ – og af den vej sikre, at så mange som muligt også bakker op om aktiviteter og gode idéer, der løber af stablen henover året.

Afslutningsvis vil jeg slå et slag for kalenderen her på Visbynet.dk og i app’en InfoLand, hvor du bl.a. kan følge med i hvornår de forskellige foreninger afholder generalforsamling.

Vi ses – hilsen Trille Jacobsen

Del på Facebook

InfoLand nyheder

    Lokal

  • Der er ingen indlæg

    Kommunal

  • Der er ingen indlæg