Spring til indhold

Visbynet.dk

Folketingsmedlemmer på besøg i Visby

Fem medlemmer af Folketingets Udvalg for Landdistrikter og Øer har været på besøg i Sønderjylland, og det meste af mandagen var tilegnet Tønder Kommune.  Formålet med studieturen er beskrevet på Folketingets hjemmeside HER. Udvalgsmedlemmerne var ledsaget af et par embedsmænd og organisationsrepræsentanter samt fra Tønder Kommune borgmesteren og landdistriktskoordinatoren.

Efter et besøg i Sæd var der afsat ca. 45 min til Visby, hvor det primære fokus var byens opbakning til at etablere Min Købmand, da Brugsen blev lukket. Derfor deltog medlemmer af Købmandens bestyrelse – Søren Degn, Carl Ejnar, Lill, Peter Skrydstrup – og Kis i besøgets første del i Multisalen. Trille holdt som forperson for Lokalrådet et kort oplæg om konsekvenserne af skolelukninger i landdistrikterne, og de deraf følgende manglende rammer for at især de unge har mulighed for at skabe sociale relationer i deres nærområde. Det ledte over i en orientering om den Lokale Udviklingsplan og de igangværende bestræbelser på at etablere Multipladsen.

Søren Degn fortalte som formand for Min Købmands bestyrelse om processen fra Kvicklys beslutning om at lukke afdelingen i Visby til etableringen af Min Købmand i samarbejde med Dagrofa.

Else Jespersen havde dækket fint bord og bagt Gode Råd og små småkager, så gæsterne virkelig oplevede, at de var kommet til det bedste af Sønderjylland.

Efter informationen i Multisalen besøgte delegationen Min Købmand, og som det fremgår af billederne var Freja en uhyre engageret og imødekommende vært.

 

 

Del på Facebook