Spring til indhold

Visbynet.dk

Søg
Close this search box.

Fantastiske frivillige fliselæggere

På rekordtid lykkedes vore engagerede, arbejdsomme og dygtige frivillige med at få etableret fliseområderne til Multipladsen. Uden folk med faglige kompetencer og erfaring – og maskiner – ville det ikke have kunnet lade sig gøre, så tak for, at I ville stå til rådighed uden at få en øre for det. Det er sådan noget, Visby kan!

“Og hvorfor er det lige, at den skal være rund?” Det spørgsmål, blev stillet mere end én gang mellem fredag og søndag. Det er nemlig både bøvlet og tidskrævende. Spørgsmålet forstummede hen på søndag eftermiddag, for så kunne alle se svaret: det er bare utrolig flot. Se selv:

De mange fotos neden for er taget af: Trille, Dennis, Jimmi, Jon, Peter, Lena og Alice. De bliver også gemt HER på visbynet.dk sammen med andre billeder fra Multipladsens etablering.
Hvordan gør vi nu lige….
Al begyndelse er svær. Og når en flok frivillige med forskellige forudsætninger skal samles om en stor, kompleks og helt ny opgave, skal der tænkes og diskuteres – indtil nogen bare går i gang i et hjørne.

Forberedelser til fliselægning – planering
Underlaget var ikke helt klart til fliselægning, så noget måtte skrabes af og andet lægges på. Bagefter var der gang i minilæsser, skovle, lasermåler, pladevibrator, afrettersæt og vaterpas, før den første flise kunne lægges til rette.

Fliselægning
Betonfliserne er på 20x20x6 cm vejer ca. 20 kilo stykket, så fliselægningen har kunne resultere i såvel stærkere muskler som rygskader.

Fliserne skæres til
Og så var det nu, man kunne forledes til en hovedrysten eller et lille bandeord: fliseområderne skulle rundes af til de fine cirkler. Men takket være gode hoveder (og fysik), murersnor, kridt, fliseskærer og vand blev opgaven løst.

Cirkelformede flisekanter
Multibanen er omkranset af cirkler. Multipladsen er afgrænset fra sine omgivelser af cirkelformer, både når det gælder opholdsområderne, det gummibelagte parkour- og balanceområde og det sandbelagte klatreområde. Så måtte der gang i minigraver, skovle, blandeskovl, cement, støbeforskalling m.m., så der kunne udgraves og støbes til mange, mange meter flisekant.

Sand skal der til mellem fliserne

 

Maskiner og værktøj
I Visby går man aldrig ned på værktøj og maskiner. Tak for lån!

Multipladsen set fra oven
Jimmis drone har et godt overblik.

Vi nyder lige synet

 

Uden mad og drikke
Tak til de frivillige, der har købt ind,  bagt kager, brygget kaffe, lavet frikadeller og kartoffelsalat, sørget for grillpølser, rettet an og ryddet op osv.

Del på Facebook