Spring til indhold

Visbynet.dk

Søg
Close this search box.

Ungdomsliv, julebelysning og fællesspisninger i Visby

I sidste uge afholdt Visby Lokalråd det årlige borgermøde med drøftelse af emner til Lokal Udviklingsplan for Visby. Vi takker for det flotte fremmøde og for det store engagement i drøftelserne. En udviklingsplan uden borgerdeltagelse giver ikke mening.
Tak også til Andrea med venner, der lavede maden til os.

Vi har gang i meget i byen, men der var alligevel interesse for at sætte et par nye skibe i søen.
Hvis du har lyst til at være med, så henvend dig til tovholderen for gruppen. Henvend dig også, hvis du gerne vil give en hjælpende hånd en gang imellem uden at skulle være en del af en fast arbejdsgruppe.

Julebelysning ved byportene
Gitte Møller er tovholder for en gruppe, der vil sørge for, at der er julebelysning ved alle byporte i advents- og juletiden. Lyskæder m.v. skal indkøbes, sættes op og tages ned.

Fællesspisninger
Annette Horsbøl er tovholder for en gruppe, der vil arrangere fællesspisninger  i 2025. Dorte Bendig har tilbudt at lave maden, og andre skal stå for planlægning og praktiske opgaver i øvrigt.

Ungdomsliv i Visby
Kis G. Skrydstrup, Rikke Nielsen og Julie Nielsen er tovholdere for en gruppe, der vil skabe mere fællesskab blandt byens store børn og unge. De skal have et godt børne- og ungdomsliv i Visby, som de tænker tilbage på med glæde. Der blev talt om friluftsbiograf, facebookgruppe som aftalested for spontane møder, familiefest, fællestur til fodboldlandskamp eller i biografen, aktiviteter for børnene på byens arbejdsdage m.v.

Seniorboliger
Seniorboliger er tidligere udvalgt som et tema til udviklingsplanen. Lige nu er der måske en chance for at få projektet i gang ved at blive koblet op på et projekt i en naboby. Gruppen fornys med Jesper Styrk og Bo Bak som tovholdere.
Alle som kunne være interesseret i en seniorbolig inden for få år, bedes hurtigst muligt henvende sig til Jesper eller Bo. Det er ikke nogen bindende tilmelding, men det er nødvendigt at få overblik over, hvor mange der kunne overveje en seniorbolig i Visby for at afklare, om det er realistisk at arbejde videre med konkrete planer.

Trosaltas Venner
Trosalta er tidligere udvalgt som tema til udviklingsplanen. Der er indsamlet en del penge til renovering, og en arkitekt er i gang med at udarbejde en projektbeskrivelse. Når beskrivelsen og finansieringen er på plads igangsættes næste fase. Det bliver formentlig primo 2025.
Lisbeth Linnet og Lill Berggren er tovholdere for gruppen Trosaltas Venner, som skal rydde huset og gøre det klart til renovering og senere indrette huset med genbrugsmøbler og tage initiativ til aktiviteter i huset.

Hvis du vil vide mere:

Opsamling på borgermødet 17. september 2024

Borgermøde 17. september 2024 – dias

 

Del på Facebook